Herkku-puhelin
Äitee ja Isä Keniassa
nuori vävy aiemmin

Esipuhe

Parisen vuotta sitten pääsin kehitysyhteistyötehtäviin Tanskasta käsin, jossa olin oleskellut jo muutaman kuukauden. Minulla oli Tanskassa hankittu veneenrakentajan ammattiopiston ylempi tutkinto ja minut valittiin Keniaan Mombasan lähistölle kansainvälisen investointipankin Kenian Mombasan veneenrakennuskoulun yhdeksi opettajaksi erityisosaamisena navigointi, tutka, gps-laitteet, kompassit eli suunnistaminen merellä. Kumma kun sellaisia taitoja tarvittiin maassa missä pääosin kalastettiin yhdestä puusta tehdyllä veneellä - ja olinhan itsekin erikoistunut puuveneiden rakentamiseen.

Olin hieman väärässä, koulu opetti merenkäyntitaitoja ihan kunnon fiskareille ja rannikkolaivoille. Ja kyllä Keniasta löytyi myös tavallisia suunnistuslaitteita, käsi-Gps-kalustoa ja jopa tutkia isompiin kalastuspaatteihin. Mutta kylläpä opiskelijajoukko oli varsin kummallista. Osa osasi laskea neliöjuuria ja trigonometrisiä funktioita ja osa oli rannikon kyläpäällikön poikia, joille ei paljon maistunut opiskelu ja lukutaitokin saattoi olla puutteellinen. Tyttöjä ei noin sadan opiskelijan sisään ollut pääsyt yhtään. Koulussa oli täysihoito ja se selitti osaltaan poikien motivaatioita. Mutta se työolosuhteista.

Ympäristön taustaa

Ette usko minkälainen on afrikkalainen (Kenialainen) nainen. Lainailin aina joskus autoa ja kävin Mombasan ulkopuolella katselemassa maisemia. Pisimmät reissut tein Tsavon kansallispuistoon Kilimanjaro vuoren pohjoispuolelle. Usein pysäytin auton, kun näin nuoren hoikan ja hyväryntäisen naisihmisen pellolla. Menin tytön luokse ja otin kyrpäni esiin. Ei muuten voi uskoa, että kieltäytymisprosentti oli nolla. Kaikki antoivat! Pelottavaa, jos Suomen tytöt olisivat samanlaisia. Panin jopa yhden kyläpäällikön vaimoakin miehen katsellessa hyvillään vierestä. Kelpasi "zungulle" valkonaamalle. Monet rouvat tuli litistettyä - ja kukaan ei kieltäytynyt. Eipä naiset arvostelleet kyrpäni kokoakaan, joten kai se heille on ollut sopiva. Nussin myös masai-naista Moshin kaupungin lähellä vieraillessani Tansaniassa. Vittu oli ihan hyvä, mutta haju oli ihan kamala - masait "voitelevat" lehmänlannalla tukkansa.

Maaseudulta en saanut ikinä mitään tautia vaikka aina roiskin paljaalla. Kylissä ja Mombassa yritin muistaa käyttää kortsua. Tuli silti kahden vuoden aikana kaksi kertaa tippuri ja kerran klamydia. Keniassa on onneksi erinomaisia englannissa koulunsa käyneitä lääkäreitä sekä myös aitoja brittilääkäreita ja taudit nujerrettiin muutamassa päivässä. Sepä siitä.

Asiaan

Merenkulkuopisto oli hieman Mombasan pohjoispuolella (Nyalissa - Nyalin-beach alueen pohjoispuolella) ja me projektin työntekijät asuimme läheisessä kylässä kuka mitenkin. Minulla oli projektin maksama omakotitalo pienellä puutarhalla tai swahiliksi (nymbani), jossa oli 3 h ja keittiö. Mutta eihän se taso ole lähelläkään pohjoismaista. Älkää luulkokaaan. Oli sentään sähkö, tuleva vesi ja haljennut seisomatyyppinen arabialainen vessanpönttö, joka toimi pienen lattiaroiskutuksen myötä. Sähkö katkeili 5-6 kertaa viikossa ja vedestäkin oli aina välillä pulaa. Jääkaappi oli ja toimi aina silloin kun sähköä oli eli yleensä saatiin jäitä lasiin. Palkkasin ns. houseboyn välittömästi, joka siivosi päivittäin ja teki minulle intialaistyyppistä ruokaa.

Houseboyn palkkaaminen ei ole Keniassa mitään "luxusta" vaan aivan tavallista jopa niin huonotuloisille, kuin minä. Poika oli oli ollut aiemmin intialaisten palveluksessa ja ruoka oli intialaisittain maustettua ja todellla maistuvaa. Poika "42-vuotias mies" asui viikot torppani pihalla olevassa apurakennuksesa ja viikonloput hän oli perheensä luona noin 100 km:n päässä Mombasasta.

Mutta sitten itse tarinaan:

1. Äitini tuli tapaamaan minua Keniaan

Äitini ilmoitti tulevansa katsomaan 25-vuotiasta poikaansa, ettei hänellä ole mitään hätää. Muori lensi Nairobiin ja sieltä Kenya Airwaysilla Mombasaan. Lainasin auton brittiläiseltä naisopettajalta, jonka mies omisti vientifirman (kahvi) Mombasassa. Tätäkin rouvaa olin onnistunut panemaan pari kertaa. Britti-rouvilla on kutsumus nussimiseen, jonka olin saanut jo havaita useasti. Meillä opettajilla oli ns. cassawan-nosto-viikko koululla ja minulla oli vapaata koko viikko. No nin ei muuta kuin vastaan äiteetä. Äiti oli ollut Nairobissa vain pari tuntia ja ei aavistanut, ettö kuuma ja kostea Mombasan sää on aivan erilainen, kuin Nairobin ylätasankoalueen kuiva ja joskus viileäkin keli. Mombassa lensivät kävelypuvun takki välittömästi pois ja sukkahousut riisuttiin myös autossa. Tulimme lentokentältä kaupunkiin ja äitini ihaili Mombasan maamerkkiä eli tien yli ulottuvia norsunhampaita (betonista). Äitini oli 45-vuotias ja hauskannäköinen hoikka isorintainen nainen - ihan pantava tapaus, jopa oman pojan mielestä. Majoitin muorin toiseen makuuhuoneeseen ja kysyin haluttaisko mennä rannalle.

Koska oli sunnuntai niin mentiin rannalle. Mukavaahan se on valkoisella rannalla makoilla kookospalmujen huojuessa. Mentiin Golden Nyali-hotellin kautta ja ilmoitettiin tulevamme syömään, jolloin myös rantatuolit olivat maksutta vapaina. Otettiin aurinkoa ja muutama paukku. Alkoi vaihtua illaksi ja päätettiin aterioida. Syötiin sitten ensi-illan kunniaksi juustolla kuorrutettua kuoressa grillattua hummeria tai oikeammin hummerin sukulaisen lobsterin pyrstöä (lobster thermidore). Helvetti, mutta oli hyvää. Siihen sitten viereiseen pöytään tuli todella hauskannäköinen kenialainen nuorukainen, ehkäpä 22-vuotias. Hänen oli täytynyt jollain lailla lahjoa hotellin portsarit, jotta oli päässyt sisään (rantahotelleihin ei päästetä yleensä paikallisia).

Poika keskusteli meidän kanssa ja tunsi mm. Kotkan, Turun, Rauman ja Porin. Oli siis ainakin pannut noilta paikkakunnilta rouvasihmisiä. Osasipa muutaman sanan Suomen kieltäkin. Selvästi paikallinen rattopoika. Äitini oli aivan otettu pojasta. Poika pyysi äitiäni tanssimaan ja mikä minä olin kieltämään. Tanssahtelivat aikansa ja minä lopettelin tilaamiani kahvia ja konjakkia (pantiinpas reteesti oikein konjakit näillä palkoilla). Äidillä oli puna poskilla, kun palaili pöytään. Olinhan nähnyt, että pojan kädet vaelsivat vallattomasti muorin rinnoilla ja takapuolessa. Suutelivatkin siellä tanssilattialla ja muorilta jäi räkävana pojan suuhun.

Poika oli todella hauskannäköinen vaaleaan maitosuklaanruskea vesseli. Oli ehkä tipahtanut intialaista tai eurooppalaista verta pojan äidin kohtuun. Kysyin mitä muori haluaa tehdä seuraavaksi. Vastauksena oli että rakas Abbdul otetaan mukaan ja mennään kämpille. No sitten mentiin kämpille, joka oli vain muutaman sadan metrin päässä hotellista. Kun päästiin kämpille muori ilmoitti jäävänsä juttelemaan Abbdulin kanssa ja minä voisin mennä vaikka unten maille. Eipä siinä mitään ja minä olinkin kypsä petiin.

Parin tunnin kuluttua heräsin ihan hirveään ähkinään. Nousin ylös ja menin katsomaan mitä oikein tapahtui. Toisessa makuuhuoneessa Abbdul antoi kaikkensa. Musta kyrpä sukelsi äitini vittuun sellaisella vauhdilla, että ei ollut äitini ähkiminen ihmeellistä. Abbulilla oli iso kyrpä, joka jyysti muorini pillua oikein kunnolla. Äitini ynisi ja ähki hiljaa ja joskus kovastikin, kun Abbdulin mahtikyrpä availi äitini vittua niin ettei isäni varmaan ollut sitä ikinä availlut. Litinä oli aivan kamalaa ja äitini pieni perse pumppasi vastaan tosi kovaa. Tuntui jotenkin irstaalta katsoa Abbdulin nuoren kyrvän halkoessa äitini isälle varattua vittua ja äitini ynistessä kun kyrpä tuntui hyvältä. Abbdul kiihdytti vauhtia ja äitini vanha ja ehkä luultavasti hyvinkin kokenutkin vittu oli kovilla. Kohta musta perse alkoi siementämään äitini vittua Abdulin työntäessä kyrvän niin pohjille, kuin mahdollista. Äidiltä pääsi matalaa ggrrr-murinaa eli muori tuli.

Abbdul pumppasi spermat äitini vittuun. Kuinkahan moni oli päässyt laskemaan spermojaan muorin vittuun isäni lisäksi mietiskelin. Äiti huokaili ja piti Abbdulia paikallaan saadakseen pitää munaa sisällään mahdollisimman pitkään. Kohta kuitenkin Abbdul vetäisi ison kyrpänsä maiskaus-äänin pois äitini vitusta. Suuteleminen oli todella intohimoista. Abdul alkoi pukeutumaan. Minä suhisin oven takana ja Abbdul havaitsi sen. Maksoin pojalle 200 Kenian shillinkiä, johon poika ilmoitti olevansa tyytymätön. Abbdul hiljeni, kun aloin puhumaan swahiliksi ja sanoin, että ehkä pääset uudestaan nussimaaan huomenna ja ensi viikolla muoria ja saat taas aina saman verran. Varma toimeentulo tyynnyttää Afrikassakin.

Abbdulin lähdettyä otin kaljan jääkaapista. Muori oli näköjään hereillä ja tuli olohuoneeseen pelkissä shortseissa ja rintaliiveissä. Muori kysyi oliko se "pikku poika" jo lähtenyt? Tekiköhän muorin mieli lisää? Sanoin pojan lähteneen, mutta tulleen ystäväksi kanssasi ja haluavan tulla huomenna tapaamaan äitiäni. Äitiltäni pääsi helpotuksen huokaus - nuorta kyrpää oli tiedossa edelleen. Minulla alkoi kiristää palleissa, kun katselin hoikkaa, isorintaista ja hyvin nussittua äitiäni. Eihän tässä niin pitänyt käydä. Mutta äitini oli ihan himoittavan näköinen rintsikoissaan ja pienissä shortseissaan.

Juotiin siinä äiteen tuomia tuliaisviskejä ja juteltiin kaikenlaista. Menin sohvalle äitin viereen ja keskustelu kiihtyi. Muorini käsi eksyi kyrpäni päälle ja "anteeksi luulin sinua isäksesi" oli selitys. Kyrpähän ponnisti heti ylös ja äitini oli häpeissään. Otin muorin harteista kiinni ja sanoin "eihän se nyt mitään, täällä jokaisessa savimajassa isät panee tyttäriään, veljet siskojaan ja äidit poikiaan - niin tottahan se on kaikille afrikan kävijöille"! Käteni eteni äitini haaroihin ja löysin sieltä pehmeän ja vanhoista spermoista kostean vitun. Hieroin hieman sisempiä häpyhuulia ja klitoriksen aluetta. Äitini huokaili "et saa sinä olet lapseni". Aika voimattomasti tosin. Äitini alkoi suutelemaan minua ja sain samalla "sormikyrvän" hyviin asemiin. Muori pyysi "ethän koskaan, ethän kenellekkään kerro tästä".

Kun äitini sormet olivat jo löytäneet tiensä kyrvälleni oli pyynnöstä vaikea kieltäytyä. Otin äidiltä shortsit pois ja kellistin hänet sohvalle. Synnytysvittuni oli allani ja aloin tunkemaan kyrpää siihen. Ensin terskan pää pari kertaa sisään ja sitten koko kyrpä sisään. Äitini ulisi kun kyrpäni työntyi hänen vittuunsa. Muorilta tuli miltei heti ggrrr-murinaa, joten muori sai. Työntelin rauhallisesti kyrpääni äitini vittuun. Olipas ihana vittu. Kiihdytin tahtia ja vitun maiskaukset kuuluivat varmaan pitkälle. Tunsin tulevani ja äiti pyysi laskemaan sisään. Ja minultahan tuli niin ettei ole koskaan tullut. Muorin vittu oli varmaan niin liisteissä Abbdulin ja minun jälkeen, ettei ole koskaan ollut.

Sen viikon aikana äitini nussi ainakin kaksi - kolme kertaa päivässä Abbdulin kanssa ja minä ummistin silmäni. Pitihän muorin saada oikein kunnolla, kun kerran oli mahdollisuus ja tuskin isäni nussi häntä enää rakkauden muututtua ajan mittaan kaveruudeksi. Minulle Abbdulin nussiminen tuli kalliiksi (200 shillinkiä/pano) mutta mitäpä sitä ei tekisi sukunsa takia. Niin ja sainhan minä itsekin nussia varmaan myös 10 kertaa äitiäni sen viikon aikana.

Viikon kuluttua ikään kuin nuorentunut äitini lähti - varmaankin vittu arkana - takaisin kotiin ja Abbdul tuli mukanani saattamaan kentälle. Kentän ulkopuolella annettiin oikein kielipusut ja taisipa Abbdulin sormet vaellella vitussakin parkkipaikan katveessa ja niin Keski-Hämeestä kotoisin oleva kansakoulunopettaja-äitini suunnisti kotiin. Olipa 46-vuotiaalla muorilla ollut varmaan hauska loma. Äitini ilmoitti tulevansa lomalle jälleen puolen vuoden kuluttua. Olen arvellut, että äitini tuskin kertoo ihan kaikkea isälleni mitä lomalla oli tapahtunut.

2. Isä tuli tapaamaan minua Keniaan

Isäni oli päättänyt tulla Keniaan tapaamaan minua ja mitä ilmeisemmin pyytämään minua jatkajaksi omistamansa huonekaluyritykseen. Minulla ei ole mitään vastaan isäni yritystä, mutta tässä vaiheessa haluan olla Kenian Mombasan lähistöllä olevan merenkulku/laivanrakennusopiston opettajana. Isäni tuli suoralla seuramatkalennolla Finnairilla Mombasaan. Olin vastassa isääni laina-autolla Mombasan kentällä. Lämmintä riitti, ja isäni klubitakki taisi painaa (hikoamisen myötä) tulliselvityksien jälkeen yli 5 kiloa - oli se niin märkä. No klubitakit pois ja T-paita tilalle parkkipaikalla, niin helpottui "papan" olotilakin. Isällä oli valmis nälkä, joten poikettiin keskustassa hampurilaisilla ennen ajoa Nyalin alueelle. Isäni katseli ihastuneena nuoria kenialaistyttöjä. Nättejähän tytöt tytöt Keniassa ovatkin - yleensä isorintaisia ja suoranenäisiä.

Jotkut somalitytöt ja kikujukaunottaret ovat ihan WAU - valitettavasti useat huorina. No Mombasastahan näitä löytyy. Majoitin isäni samaan ainoaan vierashuoneeseeni, jossa äitinikin oli ollut. Illalla lähdettiin yhdessä diskoon. Isän silmät oli selällään tyttölaumasta, joita paikallisdiskoissa aina on. Sanoin papalle, että nyt on pillua tarjolla ja kaikki tytöt ovat kyrvän perään. Isäni oli eri mieltä ja sanoi joukosta löytyvän ihan kilttejä perhetyttöjä, jotka olivat tulleet tanssimaan. Isäni pokkasi noin 18-vuotiaalle Faedha-nimiselle kaunokaiselle ja vei tytön tanssiin.

Tyttö oli kikuju ja kaikkihan tietävät, että ne tytöt ovat todella kauniita, pitkiä, isorintaisia ja tavallista paikallista väestöä vaaleampia. Tyttö kutsuttiin sitten samaan pöytään ja syötiin yhdessä. Ei tällä kertaa syöty hummerin pyrstöä vaan jotain lihaa - väittivät ruokalistalla seebran fileeksi. Isäni halusi tanssimaan Faedhan kanssa ja mikäs siinä. Papalla Suomessakin rytmijalkaa aina keikutti. Isäni näytti nauttivan tanssista ja otti melkoisia vapauksia tanssilattialla Faedhan vartalon suhteen mutta tyttö vain hymyili. Meikäläinen alkoi väsyä ja niin lähdettiin kämpille tietenkin Faedha mukana. Faedha oli isäni mukaan suloinen pikkutytttö, joka on eksyksissä perheestään ja joutuu asumaan täällä sukulaisten kanssa.

Sukulaiset eivät osaa arvostaa Faedhan uskollisuutta ja hyvyyttä. Päästyämme kämpille pappa sanoi minulle - kun väsynyt olin - "mene vain rauhassa nukkumaan - me vielä juttelemme vielä hetken aikaa Faedhan kanssa". Nukahdin makuuhuoneesta kuuluvaan säännölliseen sängyn narinaan ja ihastuneisiin huokauksiin ja ajattelin, että siellä Suomi-poika tekee jaloa kehitysyhteistyötään paikallisen väestön kanssa. En ihmetellyt lainkaan sillä isäni oli viriili mies ja Faedha todella nätti tyttö. Parin tunnin päästä heräsin kovaan uikutukseen ja menin katsomaan mistä on kyse. Pappa oli alasti sängyssä alastoman Faedhan kanssa. Kyrpä ja vatsa oli valkoisessa liisteessä ja pappa uikutti jonkin lihaksen menneen solmuun selästä ja hän ei pääse pois sängystä.

Isäni selkä oli vihoitellut aiemminkin ja yleensä se oli vaatinut lääkäriä, morfiinipiikkejä ja joidenkin päivien sairaalassa oloa. Soitin sitten päivystävälle brittilääkärille ja kertoen tilanteen ja hän sanoi lähettävänsä ambulanssin ja menevänsä Mombasan Stanley-klinikalle odottamaan potilasta. Siivosimme vähän pappaa liisteistä ja ambulanssi oli nopeasti paikalla. Niin lähti isäni Mombasaan hoidattamaan selkäänsä. Minulle jäi Faedha huollolleni. Faedhi oli todella isorintainen, hoikka, pitkä (noin 170 cm), suoranenäinen aika suoratukkainen nätti tyttö. Ihan kuin parhaat mallit Euroopassa. Kuten arvaatte niin päädyin panemaan Faedhaa. Maksoi muuten taas 200 kenian shillinkiä kerta - joten suku tulee kalliiksi. Ihan hyvin Faedha antoi, erikoisuutena taisi olla, että tyttö työnsi hoikat sormenpäänsä mahdollisimman syvälle korviin. Korvat ovat muuten erogeeninen alue, jos ette ole aiemmin havainneet.

Faedha ei suostunut lähtemään kotiinsa vaan halusi minun kanssani päivittäin käydä sairaalassa katsomassa isääni. Isäni oli iloissaan, kun nuori tyttö kävi häntä katsomassa. Papparainen pääsi kolmen päivän päästä pois sairaalasta ja Faedhan hoitoon. Taas alkoi mennä 200-600 shillinkiä päivässä isäpapan panoihin. Minä en enää päässyt Faedhan pillulle, kun pappa oli mukana ruodussa. Onneksi lomat loppuu ja saattelimme papan Mombasan lentokentälle Faedhan kanssa. Luultavasti papparainen lähti pussit tyhjinä kotiin. Isä ei ehkä kerro kaikkea tapahtunutta äitille. Odotan pelolla, jos vanhempani tulevat yhtä aikaa lomalle Keniaan.

Copyright © Herkku.net 2003-2021 - Tietosuojaseloste - Palaute