Herkku-puhelin
SIDOTTU, RANGAISTU, VÄKISIN OTETTU
masterdoctor1

Näin heti alkuun täytyy sanoa, että tämä tarina on tosi. Nimiä ei kerrottu ja tarinasta jätetty osia pois tai jopa muutettu hieman, ettei kukaan voisi käyttää saatua informaatiota vääriin tarkoituksiin tai tunnistaa tarinaa sillä nämä jutut ja osaamiseni on tarkoitettu vain tiettyjä nautintoja varten... Siis minulle ja oikeisiin tarkoituksiin! Halusin kertoa kuitenkin nyt mihin kaikki tietyt jutut tulisi perustua ja miten sinäkin voisit niistä nauttia ja millaisia unelmia, sekä fantasioita voisit oikeasti alkaa toteuttaa. Tämä tarina on vain kuitenkin yksi esimerkki ihmisten suhtautumisesta yhdessä roolissa ja tarinassa siihen, mikä juttu tässä on käsillä.

Vastapuoli on siis oma itsensä, ja alistaja on ottanut virkapukuisen pidättäjän ja osittain lääkärin roolin, mikä kuitenkin kumpuaa hänen omasta maskuliinisuudestaan käsin täysin rinnoin.

Kysymys ei ole siis mistään harhaisesta tai paranoidisesta vaan aidosta, synnynnäiseen seksuaaliseen haluun liittyvästä kiinnostuksesta, myös kiinnostuksesta naisen haluja kohtaan. Miksi fantasioiden pitäisikään jäädä siis vain fantasioiksi? Miksi niitä pitäisi pelätä tai yrittää väittää liian friikeiksi vain siksi, että välttäisi ne? Miksi noita tekosyitä käyttäen pitäisi huomata vasta sitten 40-v., että kaduttaa, kun ei jo aiemmin kokeillut? Jotkut sanovat: "Olen ollut todella hölmö ja piittaamaton omasta hyvinvoinnistani." Tämmöistäkin saan todella joskus kuulla! Jokaisen tulisi toteuttaa fantasioitaan. Ne eivät ole tarkoitettu vain kypsässä iässä oleville naisille. Itseään ei ole mitään syytä hävetä. Eikö se nautinto kuulu myös naisille? Ei siis vain miehille!

Yksi 52-v. nainen sanoi: "Mitenkä ihminen voi edes saada niin monta orkkua?" On ihmeellistä, että sen ikäinen sanoo saaneensa vasta ekan kerran niin monta orkkua peräkkäin. Sekosi kuulemma 10 jälkeen laskuissa. Ymmärtäisin huomattavasti paremmin, jos sen olisi sanonut 18-v. tyttö, jonka olen kuullut paljon useammin. No, yleensä ei tule tapailtua itseäni kovin paljon vanhempia.

Mutta siis tarinan taustaksi täytyy kertoa: Omaan vuosien kokemuksen tohtorityyppisistä leikeistä, sekä kunnollisesta ja aidosta alistamisesta, terveystarkastuksista, gyne-jutuista, seksuaaliterapeuttisista jutuista, pidätyksistä, oikeista kidnappauksista ja niin edelleen, lista jatkuisi enemmänkin sillä moni toisenkinlainen juttu kiinnostaa minua ihan seksuaalisen monimuotoisuuden vuoksi. Monia juttuja olen kokeillut aina joskus silloin tällöin. Mille päälle milloinkin sattuu!

Eikä jälkiseuraamuksia ole tullut sillä tiedän mitä teen ja teen sen eri tavalla, kuin muut miehet. Älä siis kuvittele voivasi hyödyntää tätä ilman, että joudut vaikeuksiin, jos et todella tunne näitä juttuja omaksesi (tarkoitan, jos luet tätä alistavana osapuolena). Teen juttuni aina taidolla ja tunteella, oikealla sydämellä. Olen syntynyt tällaiseksi, en opetellut. Olen myös kyltymätön nautiskelija! Haluan toisen nauttivan.

Toivon kuitenkin, että ehkä sinäkin tämän pohjalta uskallat nauttia enemmän itsestäsi tulevaisuudessa, etkä käperry itseesi, häpeääsi tai pelkoosi ja keksi kaiken maailman tekosyitä. Ei näissä ole mitään typerää. Täytyyhän aikuistenkin uskaltaa leikkiä! Uskalla nauttia myös omista fantasioistasi! Kysymys on siis kielletystä hedelmästä ja monista jutuista, mitä ei yleensä saisi edes sanoa ääneen... Kohta sukellamme siihen, mitä eräänä lämpimänä päivänä tapahtui mutta haluan vielä sanoa ihan pari juttua, että ymmärrät tämän oikein.

Haluan kokemuksen olevan, kuin sukellus johonkin unelmaan, johon voi kuulua mahdollisesti myös jotain jänniä apuvälineitä tai asusteita unelmista. Miksi se ei voisi olla jotain sellaista? Mitä sen on väliä siinä tapauksessa vaikka se vähän friikkeydeltä vaikuttaisikin? Vai oletko tosikko, etkä halua koskaan matkustaa mielikuvitukseesi tai mihinkään fantasiaan vaan ajattelet aina toisia ihmisiä ympärilläsi ja heidän tuomiotaan? Eihän sen tarvitse olla totta muutoin, kuin vain siinä hetkessä. Sehän on vain jokaisen korvien välissä tai sitten ei, jos ei, on se oikeastaan sääli. Ei minullakaan ole normimaailmassa syytä vainota ketään tai käyttäytyä pervosti. En usko, että muillakaan normi-järkisilä BDSM:n harrastajilla. Päinvastoin: käyttäydymme varmasti korostuneesti huomioivammin kumppaniamme kohtaan. Osaan käyttäytyä, mutta leikeissä en halua noudattaa muuta, kuin maskuliinisia peruskäsitteitä ja mielellään käytän hyväkseni stereotypioita ja joskus jopa typeriäkin, automaattisia uskomuksia miehistä.

Pieni pelko voi itse asiassa tehdä oikein nannaa kelle vain. Myöskin se asenne, että ei tavallaan pitäisi jostakin, mutta kuitenkin laittaa itsensä likoon ja lähtee tyttönä/naisena toteuttamaan jotain, on varmasti oikea tie. Siitä se sitten lähtee ja myöhemmin tiedät, mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Ilman kokeilua ei kukaan voi oppia nauttimaan itsestään paremmin ja enemmän. Mutta nyt tarinaan...
Olin tavannut ystävättären tyttö-frendin muutamia kertoja. Hän näytti olevan kiinnostunut myös minusta. Minusta hän oli ihan viehättävän näköinen, söpöt rinnat (ainakin ulospäin näytti siltä), osasi pukeutua, kivat hiukset ja juttua riitti, ja hän ainakin yritti olla rento seurassani. Ajattelin, että mikäs siinä sillä en tekisi mitään sellaisen kanssa, joka ei haluaisi pienessä mielessäänkään yhtään mitään. Hän, kun oli vielä aika nuorikin, mutta kuitenkin laillisella puolella. Vanhemmilta asti ei siis tarvinnut lähteä lupaa kysymään (ajattelin). Se nyt tästä vielä olisi puuttunut. Eikä ikä ole ollut minulle koskaan mikään kriteeri hylätä tai hyväksyä jotakin vaan se ihminen kokonaisuutena.

Järjestin sitten yksi kerta sellaisen tilanteen, että ystävättäreni tuli muutoin vain käymään muka luonani hänen kanssaan. Hän oli tullut mukaan, eikä epäillyt mitään. Katselimme aluksi kuvia tietokoneelta ja hän siinä alkoi valittaa päänsärkyään ja niskakipua.

Ajattelin, että kuinka sopivasti sattuikaan. Hänellä, kun oli aika kivannäköinen peppukin. Huomasin sen, kun jouduin paremmin siinä edessäni hänet näkemään. En malttanut olla tarjoamatta apuani kovin viattomalla tavalla. Olihan se katalaa, mutta nautinto ei lue lakeja. Pyysin hänet patjalle lattialle (uusi sänkyni oli vasta tulossa). Sanoin: "Siinä on parasta tehdä niskahierontaa, jos kelpaa. Sillä lähtee myös päänsärky". Ja ihan totta puhuin, mutta miksei sillä lähtisi jokin muukin vaiva, kuten panetus. Joka ilmiselvästi tahtoi vaivata kumpaakin osapuolta. Huomasin nimittäin, että hän hieman sekoili sanoissaan. Eikä oikein tiennyt, miten mennä patjalle.

Hän hieman ujosteli, mutta sanoin: "Paita on otettava pois". Siinä sitten hieroin öljyä toisessa huoneessa tytön selkään ja niskaan, ja ystävätär oli toisessa huoneessa. Ihan totta. Kyllä. Jatkoimme hieman hoitoa ja puhumista, ja se alkoi tuntua hänestä kuulemma hyvältä. Lopulta otin käsiraudat ja kunnon otteen toisella kädellä hänen toisesta ranteestaan, hellästi, mutta tukevasti. Iskin sitten käsiraudan hänen ranteeseensa kiinni. Siinä vaiheessa hän sitten hämmentyi ja järkyttyi, kun tunsi käsissään kylmää rautaa, mitkä loksahtivat kiinni myös toiseen ranteeseen. Tässä vaiheessa olin jo ottanut kummistakin ranteista kunnolla kiinni samaan aikaan, kun laitoin käsiraudat, että sain ehkäistyä mahdollisen rimpuilun.

Hän punastui, eikä tiennyt mitä tehdä. Suusta tuli vain: "Mitä vittua!" ja yritti rimpuilla raudoista pois. Ystävätärkin kuuli. Sanoinkin ystävättärelle, että en tarvitse häntä enää. Hän voisi lähteä. Ystävätär lähti kotiinsa.Siinä vaiheessa tyttö sitten todella punastui ja hämmästyi. "Mitäää?" Hän sanoi: "Tää kostetaan! Tosi reiluu, että jään tänne yksin."

Jatkoin siihen: "Turpa kiinni, lutka. Täällä ei nyt kuunnella sun haluja. Tänään sua käytetään ja hoidetaan kunnolla, myös toi sun päänsärkys pois. Tää kämppä on ihan äänieristetty, kukaan ei kuule sua vaikka huutaisit." Hän lupasi totella, jos vain saisi käsiraudat pois. Sanoin: "Ei mee läpi. Etkä saa." Hän sopersi: "Tää on niin noloo." Sanoin: "Varmasti on, mutta se on sun ongelmas. Minusta on ihana katella noin nuorta ja söpöö tyttöö kahleissa. Seuraavaksi sulta lähtee rintsikat ja sitten farkut, sen jälkeen loputkin... Sut riisutaan ihan alasti." Hän vain hoki: "Ei. Tää ei voi olla totta" (Hänellä oli siihen aikaan myös poikaystävä).

Sitten hän hieman tärisikin, osittain pelosta ja osittain kiihotuksesta. Hän ei tiennyt mitä sanoisi kiihkeälle poikaystävälleen kotona sillä nyt hän oli joutunut johonkin, mitä ei ollut tullut ajatelleeksi vaikka se oli aina jossain määrin kiinnostanut fantasioissa sen pervouden takia. Sitten lähti rintsikat, jonka jälkeen kädet laitettiin uudestaan taakse kunnon käsiraudoilla. Siinä patjalla sitten riisuin tytöltä myös farkut, joiden alta paljastui stringit ja oikein ihana sekä söde peppukin. Oho! Ajattelin: voi kuinka namia. Sanoin sen ääneenkin hieman punehtuneena. Ei miehenä vain voi vastustaa tyttöjä, jotka urheilee ja ovat muutenkin kiinnostavia. Mutta nyt oli tarkoitus antaa vähän piiskaa ja pieni opetus tälle tytölle. Nätteys ei saanut nyt pilata "herkuttelua" fantasioilla ja tytöllä.

Tyttö oli edelleen ihan punehtunut, kun nostin hänet pystyyn. Hän oli osin siksi punehtunut ja vaikeana, että näin hänen pillunsa vuotaneen. Housut olivat todella kostuneet, sanoisinko jopa: kastuneet. Se, jos mikä, oli todella noloa. Olisin varmaan itsekin ollut samassa tilanteessa todella häpeissäni.

Sanoin: "Entä sitten? Mitä sä kuvittelet? Luuletko sä, että pääsisit täältä pois ennen, kuin mä oon hoitanut sut? Sulta lähtee nyt noi viimeisetkin housut pois, että nään kuinka kiimassa olet. Sen jälkeen sut kahlitaan käsistä tohon pöytään kiinni" Ja niin tapahtui. Tyttö voihki, ei osannut sanoa mitään.

Lopuksi sanoin: "Sitten laitetaan myös sun jalat kahleisiin". Se oli jo liikaa tytölle, eikä hän ollut enää niin yhteistyöhaluinen, mutta vastaan pyristely ei enää auttanut, kun paksu metalli oli kummassakin ranteessa ja lopulta toisessa jalassa. Hän sopersi kyllä: "Ei tällasesta ollut sovittu yhtään mitään". Kyllä hän myös kovasti yritti, ihan tosissaan rimpuilla. Sen jälkeen väänsin toisenkin jalan väkisin toiselle puolelle ja metalli kahle laitettiin kiinni, kun hän ei jaksanut enää taistella vastaan.

Siinä mulla oli nyt sitten tyttö kahlittuna, täysin alasti, pillu levitettynä, haarat levällään. Tyttö ihan valkoisena ja näin miten pillu oli ihan paksu ja jäykkä, turvonneet pillu-huulet, sekä pillu täynnä valkoista nestettä, valitettavasti hänen omaansa. Hän oli pyristelyistään huolimatta laitettu nyt gyne-pöytääni kiinni. Sitten hän sanallisesti haistatteli. Sanoin: "Sua täytyy näköjään opettaa tavoille. Senkin pissis, likainen lutka. Mä olen kyllästynyt sun temppuiluun, kun oot kuulemma vähän muutenkin käyttäytynyt sopimattomasti."

Hän oli ihan tulipunainen kasvoistansa sillä hän tajusi vasta nyt jääneensä kiinni sopimattomista käyttäytymisistään: aiemmistakin. Ei suinkaan mikään neitsyt, mutta ei mikään loppuun käytettykään vaan ihan sopivan tuore tyttö oli. Olen kuitenkin aina ollut sitä mieltä, että, kun oikeat ihmiset kohtaa, ei ikä ole mikään kaiken ratkaiseva juttu vaan enemmänkin sivuseikka, kunhan vain kummatkin tietää mitä ovat tekemässä ja ovat kehitykseltään sellaisia, että voivat nauttia kokemastaan ja muistella jälkikäteen lämmöllä. Jos nyt tuota sanaa, tässä yhteydessä voikaan käyttää. Itse olin myös jonkin verran vanhempi ja välillämme olikin reilu ikäero, kun itse olin jotain n. 32-v, mutta ei ikäero ollut kuitenkaan, kuin jonkin verran yli kymmenen vuotta. Siis aika normi!

Mietin seuraavaksi ruoskaa, millaisen ottaisin. Tyttö tarvitsi rangaistuksensa. Valitsin pillulle tarkoitetun ja kohdistin saman tien iskun siihen. Paksuille pillu huulille. Mihin tyttö voihkaisi. Sanoin: "Että haluan kuulla sanan 'anteeksi'. Saat ruoskaa niin kauan." Tyttö voihki: "oih, uu, aih". Monta monituista kertaa. Lopulta hän sanoi, että suostuisi mihin vaan, jos vain ei tarvitsisi saada ruoskaa enää. Uhkaili samaan syssyyn myös potkimisella ja haukkui. Ei muuta, kuin lisää ja tällä kertaa söpöille rinnoille oikein kunnolla, vuorotellen.

Hänellä oli ärsyttävä asenne, ihan, kuin nätteys antaisi asioita anteeksi. Ei, se ei toiminut minulle. Lopulta nuori ja kokematon tyttö taipui jo 5 minuutin ruoskimisen jälkeen, pyysi anteeksi ja sanoi kunnioittavansa minua. Sanoin: "Sähän alat oppia", joten jatkamme sun kidutusta toisella tapaa.

Seuraavana oli vuorossa nännit, mihin asennettiin nipistimet ja niitä vain näpäyteltiin hieman ruoskalla. Sekin tuntui olevan liikaa. Hän pyysi armoa. Sanoin: "Hyvä on! Jos lupaat tästä lähtien käyttäytyy paremmin tämänkin paikan ulkopuolella, niin annetaan olla. Et silti pääse ilman sitä täältä ulos, ettei sua käytetä kunnolla hyväksi. Ajattelin tutkii sun persees , just niin, kuulit kyllä, pillu saa valua ihan rauhassa."

Sitten otin just sellaisen sopivan dildon, rasvasin sen oikealla tavalla ja työnsin sisään. Tyttö ei pitänyt ajatuksesta vaikka dildo liukuikin mukavasti perseeseen sisään. Se oli hänen mielestään törkeää. Mitä tahansa muuta olisi saanut kuulemma tehdä, mutta tää on: "Ihan saa**nan pervoa, törkeetä ja perseestä." Sanoin: "Sitähän se just pitääkin sulle olla. Huuda sitten ihan vapaasti vain. Sä et todellakaan päätä nyt mistään. Mä haluan tarkistaa sun persees ja sillä siisti. Minusta sun pesees on oikein kiva." Ja pillu oli hänellä entistäkin paksumpi, lähes räjähtämäisillään.

Gyne-pöytäkin jo kostui kiimanesteistä. Hieroin häntä tietyistä eri paikoista, myös tietyistä tyttöjen herkimmistäkin väleistä ja siitäkös se kiimaneste-puro vain innostui. Naureskelin täysin häpeilemättä herkullista tilannetta. Oikeastaan se oli aika huvittavaa, mutta myös nautittavaa, kun toinen oli täysin avuton ja nautti sellaisesta, mistä ei tiennyt edes pitävänsä. Ymärrän toki, että nuorille voi olla liikaa heti aluksi se, että kajotaan kaikkeen, mutta ei tyttö nyt ihan ekaa kertaa ollut sekstailun parissa rypemässä. Minusta oli jo aika oppia muutakin! Opettajanahan minä olen näissä jutuissa paljon toiminutkin ja huomasin, että aavisteluni olivat osuneet täysin oikeaan niin, kuin ennenkin.

Hän sanoi: "En tuu enää ikinä sun luokses, jos et päästä mua irti, enkä halua nähdä sua enää koskaan. Tää oli tosi törkeetä." Sanoin: "Sä oot niin väärässä. Sä tuut ihan niin monta kertaa, kuin me halutaan tai kun mä haluan". Tytön koko keho oli ihan kiihkossa ja hän sammalsi, ettei voi sille mitään, kun on niin kiimassa ja se on kuulemma liian noloa hänelle. Hän myös pohti: Mitä hän sanoo poikaystävälleen?

Sanoin: "Mitä hiton välii sillä on. Kukaan ei oo näkemässä sua ja sun ystävättäresi ei tiedä, mitä me hänen lähtönsä jälkeen täällä puuhasimme, eikä mun oo pakko kertoo. Ja nyt sä lutka saat pitää pääs kiinni sillä seuraavana vuorossa on sun pillun tarkastus. Eikä siitä tule helppoo sulle. Se on myös sun oma asiasi, mitä sanot poikaystävällesi, jos nyt enää kauaa muutenkaan sen kanssa olet, mutta kyllä sä jotain keksit. Usko pois, mutta se on sun tän hetken huolista pienin. Mietit sitten myöhemmin sitä, mutta nyt turpa kiinni jo. Sä näköjään tarviit myös suukapulan". Hän sanoi; "Eikä.. ei". Sanoin: "Valitan. Suu auki". Hän piti suun kiinni, mutta käytin omaa kikkaani ja lopulta pallo oli tiukasti suussa: pään takana hihnalla kiinni. Hän ei voinut muuta, kuin huutaa ja purra palloa. Aika tukahtunutta, mutta minun mielestäni hän ansaitsi kunnon opetuksen.

Sitten työnsin yhden naisten lempivekottimen sisälle hänen emättimen aukosta, mutta vain pikkasen ja laitoin sen päälle, sitten siirryin, hivelin puolin ja toisin, joka puolelta sillä. Sen jälkeen siirryin varovasti kohti klitorista joka tuli sekin paksummaksi ja paksummaksi ja ihan tumman punaiseksi. Kerroin sen kaiken tytölle, joka ei huohotukseltaan saanut enää sanaa suusta. Ja tuskin siitä mitään selvää olisi saanutkaan pallon ollessa niin tiukasti huulien ympärillä.

Tyttö yritti pyristellä, mutta voimakkaat rautakahleet olivat tiukasti lukinneet: niin jalat levälleen, kuin kädetkin. Kaikki oli kiinni hoitopöydässä lujasti. Liikkumatilaa ei juurikaan ollut mihinkään suuntaan. Sitten työnsin vekottimen klitoriksen herkkään paikkaan, mutta toiselta puolelta sillä tavalla jännästi, kiusoitellen. Tytön rintakehä ja koko vartalo kouristui, mutta hän ei päässyt tilanteesta mihinkään. Ei pakoon omaa itseään tai häpeäänsä. Hän pyysi lopettamaan! Sanoin: "Ei onnistu. Tää on niin herkullista katsottavaa. Suorastaan ihanaa kiduttaa tällä tavalla tyttöjä."

Kun oli kulunut noin 3 minuuttia tuosta, tyttö alkoi huohottaa ja kouristella niin voimakkaasti, pillu lähestulkoon räjähtämäisillään, että orkut eivät olleet enää kaukana. Orkuista oli tulossa massiivisen voimakkaat, mutta en halunnut tytön laukeavan, ...vielä.

Laitoin lempivekottimen pois päältä ja sivuun. Otin tytön irti hoitopöydästä ja laitoin istumaan siihen ja lopulta nostin pystyyn hänet, hänen ollessa vielä pökerryksissä ja heikkona kokemastaan. Tyttö sai jalkoihinsa rautakahleet, kädet laitettiin edestä käsirautoihin, eikä vaatteita laitettu päälle, vain pelkkä kylpytakki. Suupallo otettiin sitten suusta ja kaulaan laitettiin rautaketju lukolla kiinni. Sanoin: "Nyt on aika lähteä ." Hän sanoi jälleen hieman täristen: "Lähteä??? Ai minne? Mitä?" Sanoin: "Me mennään nyt käyttämään sua kunnolla loppuun toiseen paikkaan." Hän kysyvästi sanoi: "Eikä. Eihän me minnekään mennä." Sanoin: "Kyllä me mennään, ja nyt kengät jalkaan." Hän katsoi vaatetustaan. "Eihän mulla ole edes vaatteita". Sanoin: "Onpas, just ihan tarpeeks. Mennään." Sanoin oikein jämäkästi ja käskevään sävyyn. Tyttö ei voinut muuta, kuin seurata. Komensin: "Vauhtia nyt tai sitten lähdet täältä ilman kenkiä".

Se, mitä sitten tapahtui, jää sinun haaveiltavaksesi... sillä halusin kiusata sinua tarinallani tarkoituksella. Saat itse pohtia sen totuudenperäisyyttä ja mikä on muutettua, mutta tarinassa ei ole mitään, mikä ei voisi sinullekin olla totta tai mitä ei olisi jo tapahtunut minullekin joskus. (Sen verran täytyy kertoa vielä, että tyttö piti kokemastaan ja on joskus käynyt myöhemminkin "hoidettavana" vaikka ei oikein edes tiennyt ekalla kerralla, mistä hän piti. Erosi lopulta poikaystävästään ja alkoi sinkkuilemaan.)

Ehkä joskus kerron, mitä yllättävää oikeasti tapahtui tuossa sessiossa heti seuraavaksi, mutta vain, jos olet kiltisti ja teet oman osasi: alat toteuttamaan omia fantasioitasi rohkeammin. Ensin vaikka itse omilla kätösilläsi haaveillen ja myöhemmin sitten sillä aidolla oikealla tavalla: livenäkin.

Se, mitä sessiossa tapahtui seuraavaksi yllättäisi sinutkin, mutta ennen, kuin saat tietää sen, saat yllättää omilla kätösilläsi nyt itsesi ja upota omiin fantasian maailmoihisi. Ole hyvä tyttö/prinsessa tai ehkä voit olla joku pissiskin, riisu housusi... tai mene nukkumaan. Kiihkeitä unelmia... tai unia... Tiedän, että, kun kerran näitä kokeilee: ei voi olla nauttimatta. Nautinto kuuluu kaikille! Niin, kuin se kuuluu meille miehille, kuuluu se oppia myös teidän neitosten/tyttöjenkin... Nauti vain. Nam!

PS. Tyttö sanaa käytän hellittely sanana kaikille naisille, myös prinsesoille ja ladymäisille naisille. Voihan sitä tietysti joskus käyttää alistusmielessäkin ;-)

Copyright © Herkku.net 2003-2021 - Tietosuojaseloste - Palaute